Metropolit Cleopas besöker Kalmar och grundar ny församling

Metropolit Cleopas i Kalmar

Metropolit Cleopas gjorde ett officiellt besök i Kalmar från torsdag den 5 februari till och med söndag den 8 februari. Detta var det första officiella besök en ortodox biskop gjort i Kalmar. Besöket organiserade av Maria Kehagia. I metropolitens följe ingick bland andra arkimandrit Sosipatros samt kantorn och metropolitdömets sekreterare Dimitris Kalpakidis.

Metropolit Cleopas och biskop Jan-Olof Johansson

Metropolit Cleopas träffade på torsdag den 5 februari Jan-Olof Johannson, Svenska kyrkans biskop i Växjö.

Diakonvigning

Fredagen den 6 februari firade metropoliten liturgi med diakonvigning av Christos Leitsiou i S:ta Birgitta kyrka.

Metropolit Cleopas hos landshövdingen Stefan Carlsson och kommunalrådet Johan Persson

Senare på fredagen träffade metropoliten landshövdingen Stefan Carlsson och kommunalrådet Johan Persson.

Prästvigning

Lördagen den 7 februari firade metropoliten liturgi med prästvigning av Christos Leitsiou i S:ta Birgitta kyrka.

Metropolit Cleopas och kommunalrådet Dzenitha Abaza

Senare på lördagen deltog metropoliten i Guldfesten i Kalmar där han också träffade Kalmars andra kommunalråd Dzenitha Abaza.

Liturgi i Slottskyrkan

Söndag den 8 februari firade metropoliten liturgi tillsammans med den nyblivne prästen Christos Leitsiou i Slottskyrkan. Kommunalrådet Dzenitha Abaza deltog i gudstjänsten.

Församlingsrådet svärs in

I samband med gudstjänsten grundades Aposteln Kleopas grekisk-ortodoxa församling i Kalmar och församlingsrådet svors in.

Församlingsrådet

Metropolitens besök i Kalmars avslutades med en gemensam måltid.

Metropolit Cleopas tar farväl

Both comments and trackbacks are currently closed.