Metropolit Cleopas besöker Kalmar

Den 5-8 februari besöker metropolit Cleopas Kalmar. Metropolit Cleopas är biskop i det grekisk-ortodoxa metropolitdömet Sverige och Skandinavien.

Torsdag den 5 februari kommer han att träffa Jan-Olof Johansson, Svenska kyrkans biskop i Växjö stift.

Fredag den 6 februari kommer han att fira liturgi med diakonvigning av Christos Letsiou i S:ta Birgitta kyrka i Kalmar. På fredagen kommer han också att träffa landshövdingen Stefan Carlsson, kommunalrådet Johan Persson och företrädare för grekiska skolan i Kalmar.

Lördag den 7 februari kommer han att fira liturgi med prästvigning av Christos Letsiou i S:ta Birgitta kyrka. På lördagen kommer han också att träffa företrädare för näringslivet och grekiska föreningen samt delta i Guldfesten i Kalmar.

Söndag den 8 februari kommer han att fira liturgi i Slottskyrkan. I samband med liturgin kommer en ny grekisk-ortodox församling att grundas i Kalmar. Metropolitens besök i Kalmar kommer att avslutas med installation av det nya församlingsrådet och en mottagning.

Both comments and trackbacks are currently closed.